Home

Banner homepage 2018

Stichting Geologische Kring Den Bosch (afgekort ‘Geokring’) is een club van enthousiaste mensen die houden van mineralen, fossielen, gesteente en vooral gezelligheid! Wat doen we allemaal? Negen keer per jaar organiseren we een bijeenkomst waarbij we een gastspreker uitnodigen die een lezing geeft over een onderwerp dat te maken heeft met mineralen, fossielen of geologie. Deze bijeenkomsten vinden altijd plaats in Sociaal Cultureel Centrum 'De Helftheuvel' in 's-Hertogenbosch op de tweede dinsdag van maand (van 20.00 tot ongeveer 22.30 uur).
 
Ook gaan we regelmatig zelf op zoek naar mineralen en fossielen in Nederland of in het buitenland. We gaan dan naar een (steen)groeve of andere vindplaats om daar vervolgens zelf op zoek te gaan naar mooie mineralen of fossielen. We proberen zo'n 4 à 6 keer per jaar een dagexcursie te organiseren. 

Lijkt jou dit ook leuk? Meld je dan aan als donateur van onze stichting via het digitale aanmeldingsformulier. Het kost je slechts €20,- per jaar. Wil je met het hele gezin donateur worden, dan betaal je slechts €30,- per jaar. 

Wil je zien hoe wij op zoek gaan naar mineralen en fossielen? Kijk dan eens op onze foto-pagina.

 home zoeken

 

 

Meegaan met een van onze excursies? Klik hier voor meer informatie.