Excursies

Oud-secretaris en erelid Bert Mulder is op 5 mei op 79-jarige leeftijd is overleden. Bert is zo'n 50 jaar verbonden geweest aan onze club waarvan ruim 30 jaar binnen het bestuur als secretaris. Hij was een vast gezicht binnen de club en ieder jaar nam hij samen met zijn vrouw Liesbeth deel aan de meerdaagse Hemelvaartexcursie.  

Eind 2015 stopte Bert als secretaris en werd bij benoemd als erelid. Helaas ging zijn gezondheid de laatste jaren achteruit.

Bestuur Stichting Geologische Kring Den Bosch
Mei 2020

 

Bert01 Sauerland 1999
Hemelvaartexcursie 1999 - Sauerland (D)

Bert02 Ibbenburen 2003
Hemelvaartexcursie 2003 - Ibbenbüren (D)

Bert03 Vogelsberg 2004
Hemelvaartexcursie 2004 - Vogelsberg (D)

Bert04 Vogelsberg 2004
Hemelvaartexcursie 2004 - Vogelsberg (D)

Bert05 FRBE Ardennen 2007
Hemelvaartexcursie 2007 - Belgische en Franse Ardennen

Bert06 Swabische Alb 2009
Hemelvaartexcursie 2009 - Swäbische Alb (D)

Bert07 Swabische Alb 2009
Hemelvaartexcursie 2009 - Swäbische Alb (D)

Bert08 Beurs 2008
Bert actief tijdens de mineralenbeurs in 2008.

Bert09 Rooth 2011
Groeve 't Rooth (NL) 2011Donateurs, donateur worden? Hoe zit dat precies? Nou, eigenlijk is het heel eenvoudig. Omdat we een stichting zijn (en geen vereniging) hebben we geen leden, maar donateurs. Als donateur betaal je één keer per jaar een donatie (vergelijkbaar met een lidmaatschap) en vervolgens kun je het hele jaar deelnemen aan onze activiteiten zoals (dag)excursies, de maandelijkse bijeenkomsten en het lenen van informatieve boeken uit onze bibliotheek. Daarnaast heb je ook nog eens gratis toegang tot onze mineralen- en fossielenbeurs die we ieder jaar organiseren. 

Onze stichting heeft veel verschillende soorten donateurs. Er zijn mensen die uitsluitend mineralen verzamelen, mensen die zich met fossielen bezig houden, mensen die stenen tot sieraden bewerken, mensen die stenen fotograferen en mensen die gewoon wat meer over geologie willen weten. Donateur worden is helemaal niet duur! Een individuele donatie kost slechts €20,- per jaar en een gezinsdonatie kost €30,- per jaar. Je kunt je gemakkelijk aanmelden via het aanmeldingsformulier. Zodra we je donatie hebben ontvangen sturen we een welkomstmail ter bevestiging. Deze bevat tevens alle details over de eerstvolgende bijeenkomst.

donateurs

Welkom op onze fotopagina waar je sfeeerimpressie ziet van onze excursies naar zowel binnen- als buitenland. Alle deelnemers rijden op eigen gelegenheid naar een afgesproken punt vanwaar de excursie start. Over het algemeen zijn er geen kosten aan de excursies verbonden, tenzij we begeleid worden door een gids. Dan wordt een bescheiden bedrage per deelnemer gevraagd om deze kosten te dragen.

fotopagina10
Februari 2019: excursie naar de Tweede Maasvlakte op zoek naar botresten uit het Pleistoceen.

fotopagina11

fotopagina12

fotopagina01
September 2018: excursie naar Hohenlimburg / Hagen (D.). Iedereen is er klaar voor!

fotopagina02

fotopagina03

fotopagina04
Naast het zoeken naar mooie vondsten werden er deze keer ook 'zandtaartjes' gebakken :-)

fotopagina05
Oktober 2018: Excursie naar Landelies (B).

fotopagina06

fotopagina07

fotopagina08
Enkele vondsten: Calcietkristallen

fotopagina09

Negen keer per jaar organiseren we een bijeenkomst waarbij we meestal een gastspreker uitnodigen die een lezing geeft over een onderwerp dat te maken heeft met mineralen, fossielen of geologie. Deze bijeenkomsten vinden altijd plaats in Sociaal Cultureel Centrum 'De Helftheuvel' in 's-Hertogenbosch (zie routebeschrijving) op de tweede dinsdag van maand. De avond start om 20.00 uur (zaal is open vanaf 19.30 uur) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Soms wordt er iets anders georganiseerd, zoals een videovertoning van een excursie, een cursus, of een demonstratie. Ruim een week voor de bijeenkomst ontvangt elke donateur per mail een uitnodiging met een korte beschrijving van de lezing en/of andere activiteit(en). In de agenda hieronder vind je het programma voor de komende maanden. 

Wil je graag een lezing bijwonen? Dat kan! De toegangsprijs is 2,50 euro (donateurs van Geokring Den Bosch gratis). Let op: in verband met beperkt aantal plaatsen: niet-donateurs svp uiterlijk één dag voor de lezing plaatsvindt aanmelden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Dinsdag 14 april 2020 (geannuleerd ivm Corona)

Spreker(s): Reinout van Riel
Onderwerp: info volgt z.s.m.
Tijd: 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.30 uur)

 

Dinsdag 12 mei 2020 (onder voorbehoud)

Spreker(s): Piet Kijnenburg en Marco van Engelen
Onderwerp: Marokko
Tijd: 20.00 uur (de zaal is open vanaf 19.30 uur)

 

 

Vergeet a.u.b. niet om de verschuldigde donatie over te maken op ons bankrekeningnummer (IBAN nummer: NL90 RABO 0144580039 o.v.v. donatie+(je naam). Zodra je donatie ontvangen is ontvangt je een welkomstmail en ben je officieel donateur van onze stichting.

 

Met vriendelijke groet, 
Stichting Geologische Kring Den Bosch